Genererer mer enn USD 1 millioner i besparelser for SABIC

BAKGRUNN

Over hele kloden er vannstress stadig oftere en del av dagliglivet, og industrielle produksjonsanlegg må finne måter å gjøre mer med mindre vann på.


SABIC er en av verdens største petrokjemiske produsenter. Mange av SABICs store petrokjemiske anlegg i Midtøsten er avhengige av sjøvann for kjøletårnene sine. Av natur øker sjøvann risikoen for biologisk begroing og kjelstein. SABIC trengte innovative løsninger for å beskytte eiendelene mot kjelstein og biologisk begroing, og samtidig finne måter å redusere vann- og energifotavtrykket til sjøvannskjøletårnene sine.

INNOVASJON

På SABICs største petrokjemiske anlegg var sjøvannskjøletårnene ansvarlig for 28 % av stedets totale strømforbruk. Å gjenbruke mer kjølingstårnvann ved å øke antallet resirkuleringssykluser kan redusere både vann- og energibruk.


For å forbedre anleggsrengjøringen introduserte Ecolab Purate™ Technology, en brukervennlig og mer kostnadseffektiv metode for generering av klordioksid som reduserer kjemiske farer for disse store sjøvannsanleggene. Purate™ Technology førte til redusert biologisk begroing på overflatene til varmevekslingsanleggene (som brukes til å overføre varme mellom to eller flere væsker). Det reduserte også manuell rengjøring og økte produksjonssatser om sommeren, når høyere regionale temperaturer gjør kjøling utfordrende.


I tillegg til Purate™ implementerte Ecolab 3D TRASAR™ Technology, kombinert med et kjelsteinsverktøy for sjøvann for å trygt modellere antallet resirkuleringssykluser, noe som sparer vann og energi. Det reduserte også manuell rengjøring og økte produksjonssatser om sommeren, når høyere regionale temperaturer gjør kjøling utfordrende. I tillegg til Purate™ implementerte Ecolab 3D TRASAR™-teknologi, kombinert med et kjelsteinsverktøy for sjøvann for å trygt modellere antallet gjenvinningssykluser, noe som sparer vann og energi. 

INNVIRKNING

Sammen med 3D TRASAR™ Technology ga Purate™ anlegget mulighet til å øke resirkuleringssyklusene og redusere volumet av sjøvannsinntak. Takket være det renere anlegget var det også mulig å periodisk slå av pumper og vifter, noe som ytterligere reduserte energibruken. Ecolabs løsninger ga samlede besparelser på USD 3 millioner i driftskostnader for kjøletårn, redusert bruk av vann og kjemikalier, og forbedret den samlede energibruken samtidig som produktiviteten på sommeren ble ivaretatt. 

Vis alle historier
SABIC case study eROI savings

Løsninger i fokus

•  Purate™-tekologi


•  3D TRASAR™-teknologi


•  Overvåkning av varmevekslerytelse